Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

Ajankohtaista

30.3.2017 | Piirin kevätkokous 1.4. Kokkolassa

Tulevana lauantaina on piirin kevätkokous Kokkolassa Snellman salissa. Aamupäivällä on martoilla valittavana kolme eri koulutusta: Juhlaetiketti, Moppirata ja Parasta perunasta. Lounaan jälkeen keskitytään ajankohtaisiin asioihin ja pidetään kevätkokous. Kokous- ja koulutuspäivään on tulossa 78 marttaa.

16.3.2017 | Aivoviikko!

Vietimme tänään yhdessä Keski-Pohjanmaan Muistiluotsin kanssa aivoviikon tapahtumaa Kokkolan kaupunginkirjastossa. Mukaan pääsi paitsi aivojumppaan myös aivoja aktivoivaan käsitöiden tekoon ja maistelemaan aivoille sopivia herkkuja kuten pähkinöitä ja tummaa suklaata.

25.2.2017 | Talvilomaviikolla pikkukokkaillaan!

Alkavan talvilomaviikon pikkukokkikursseilla on vielä tilaa. Tule mukaan, ilmoittautua voit tapahtumakalenterin kautta. Kokkikurssi alakouluikäisille lapsille pidetään marttojen kotitalouskeskuksessa Kokkolassa ma-to klo 10-13. Kurssin hinta on 10 €/pvä.

16.2.2017 | Kevään Kauha&Kukkaro kurssit!

Tänä vuonna aloitamme Kauha&Kukkaro kurssit Vaasasta. Keskiviikkona 1.3. kokkaamme otsikolla Kasviksia kynttiläillallisille - kurssisisältö sopii myös keliaakikolle. Tervetuloa mukaan, ilmoittautumiset nettisivujen kautta tai suoraan toimistolle, puh. 06 8313 127, arkisin klo 9-14. Muistathan samalla ilmoittaa mahdollisesta erikoisruokavaliosta.

9.2.2017 | Suomen paras piiri!

Keski- ja Etelä-Pohjanmaa Martat oli jäsenhankinnassa viime vuonna Suomen paras. Piirimme alueelle perustettiin 4 uutta yhdistystä: Vingen Martat Kokkolaan, Lestijärven Martat, Mesimartat Ähtäriin ja Ristinummen Martat Vaasaan. Jäsenmäärämme nousi 6,2%, kun seuraavaksi paras Keski-Suomen Martat nosti jäsenmääräänsä 2,1%.
Kiitos meidän alueen martat - te olette parhaita!

25.1.2017 | Marttaliiton koulutuksessa!

Marttapiirien työntekijöitä koulutetaan joka vuosi ajankohtaisista neuvontateemoista. Nyt koulutuksessa ollaan mm. digineuvonnasta, viestinnästä ja neuvontatyön vaikuttavuudesta. Ruoka ja ravitsemuskoulutuksessa tehtiin yhdessä uusimman kehitysyhteistyökumppanimme Etiopian ruokia. Tulista, mutta maukasta oli!

16.1.2017 | Juhlavuosi - Suomi 100!

Toiminnansuunnitteluilloissa tällä viikolla aloitamme juhlavuoden valmistelun. Perehdymme marttojen juhlavuoden aterioihin: Varhaiskesän pöytä, Sadonkorjuun ateria ja Itsenäisyyspäivän juhla. Tutustumme itse menuihin, valmistamme ja maistelemme pikkutarjottavia. Teemme myös Eija Tuukkasen suunnittelemia kahvikuppiasetelmia, joista Marttaliitto on tehnyt valtakunnallisen aineiston. Juhlavuosi avataan virallisesti.
TS-iltoihin on ennakkoilmoittautuminen tarjoilu- ja kukka-asetelma materiaalien oikean määrän hankkimisen takia. Tervetuloa!

2.1.2017 | Hyvää uutta vuotta 2017!

Uusi vuosi tuo tullessaan koulutusta niin martoille kuin muillekin toiminnastamme kiinnostuneille. Alkuvuoden toiminnan näet tapahtumakalenteristamme. Kevään ohjelma täydentyy myöhemmin järjestömme uusien nettisivujen julkaisemisen jälkeen. Kursseilla ja tapahtumiin olette tervetulleita ja niihin voi ilmoittautua tapahtumakalenterin kautta jo nyt.
Toiminnansuunnitteluillat alkavat Toholammilla 17.1., seuraavaksi luvassa on Lapua 19.1., Kokkola 26.1. ja Lappajärvi 31.1. sekä Vaasa 2.2. Tule mukaan!

18.12.2016 | RAIMO -hanke jatkuu!

RAY:n avustukset ja rahoitukset julkaistiin tällä viikolla. Piirimme on mukana RAIMO -hankkeessa, jota koko Pohjois-Suomen osalta koordinoi Pohjois-Pohjanmaan Martat Oulusta. Hankkeen rahoitus jakautuu kaikkien pohjoisten marttapiirien toiminta-alueelle. Meidän piirin toiminta-alueella RAIMO -rahaa on ensi vuonna käytössä n. 12.000 €.
Hanke alkoi tänä vuonna ja kursseja on pidetty pääosin Keski-Pohjanmaalla, ensi vuonna toiminta laajenee myös Pohjanmaalle ja Etelä-Pohjanmaalle.

3.12.2016 | Pikkujoulutunnelmia!

Tässä vaiheessa vuotta on pikkujouluaika. Hyvä ruoka ja seura toivottavasti saavat meidät juhlatuulelle, kun siirrytään lähemmän joulun valmistelua ja itse juhlaa.
Mukavaa joulun valmisteluaikaa meille kaikille!

Kaikki ajankohtaiset

Piirissä tapahtuu

Siirry tapahtumakalenteriin

Kevätaurinkoa odotellessa!

Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

on yksi marttojen 14 piiristä. Toimipisteemme on Kokkolassa, osoitteessa Vingenkatu 15.

Järjestämme kodin asioihin ja arkeen, ruokaan, ravitsemukseen, siivoukseen ja kodin hoitoon sekä puutarha-asioihin liittyvää koulutusta, tapahtumia ja toimintaa.

Lisäksi toimintaamme kuuluvat lasten iltapäivätoiminta, kotiaputoiminta, astiavuokraus kodin juhliin, torikahvilatoiminta Kokkolan torilla kesäisin ja järjestötoiminta 40 marttayhdistyksen voimin toiminta-alueellamme Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.