Etelä-Hämeen Martat

Ajankohtaista

7.3.2017 | 7.3. thairuokakurssilla tilaa kahdelle

Huomio! Tämän illan 7.3. klo 17.30-20.30 thairuokakurssille tuli sairastumisten takia 2 peruutuspaikkaa. Jos haluat osallistua kurssille soita numeroon 044 577 7192 ja varaa paikkasi. Kurssikieli englanti ja kouluttajana Kornvipa Ratanasaka.

29.12.2016 | 17.1. Kevyttä ja nopeaa arkiruokaa Mifusta, Härkiksestä, Nyhtökaurasta ja kasvis- ja juurespastoista

Kuuluvatko Mifu, Härkis ja Nyhtökaura jo ruokavalioosi ja haluatko lisätä kasvisten käyttöä? Kurssilla valmistetaan perinteisiä helppoja ja nopeita kotiruokia korvaamalla liha kasviproteiinilla. Ruoanvalmistus on vaivatonta, sillä Mifu, Härkis ja Nyhkökaura ovat heti käyttövalmiita esim. salaatteihin, laatikoihin, kastikkeisiin, patoihin, keittoihin ja pihveihin. Lisäksi kurssilla opetellaan tekemään herkullisia ja värikkäitä kasvis- ja juuresnuudeleita ja -spagettia.

Kurssi järjestetään 17.1. klo 17.30-20.30 Etelä-Hämeen Martat ry, Birger Jaarlin katu 21 (sisäpiha). Ilmoittautuminen kurssille tapahtumakalenterin kautta. Tervetuloa!

23.11.2016 | Avaa ovet jouluun -tapahtuma 26.11.

Avaa ovet jouluun -tapahtuma Marttakeskuksessa (Birger Jaarlin katu 21) Hämeenlinnassa la 26.11. klo 10-13
Pieniä ideoita joulun ruokapöytään, koristeluun ja lahjapaketteihin sekä pieniä maistiaisia.... Tervetuloa!

1.9.2016 | Thaikaiverruskurssi

Haluaisitko oppia kaivertamaan sipulikukkia, tomaattiruusuja, kurpitsalehtiä, porkkanakukkia tai retiisipalloja juhlapöydän kattauksiin? Thaikaiverruskurssilla opit perusasiat kaivertamisesta ja veitsen käytöstä. Kurssit: 15.9. klo 17–19 tai 21.9. klo 13–15 Marttakeskuksessa (Birger Jaarlin katu 21, Hämeenlinna). Sitovat ilmoittautumiset jompaan kumpaan 9.9. mennessä www.martat.fi/etela-hame.

6.8.2016 | Etsitkö uutta harrastusta? Tule Marttailemaan!

Kiinnostaako sinua uuden oppiminen, yhdessä tekeminen, terveys, ruoka, käsityöt ... Tule Marttailemaan!

3.6.2016 | Kesäjuhlat Hämeenlinnan torilla

Vihervuoden päätapahtuma keräsi Hämeenlinnan torille runsaasti väkeä. Myös meidän kesäjuhlapöytämme ympärillä riitti kävijöitä tutustumassa syötävien kukkien ja juuresten käyttöön juhlakoristelussa ja maistelemassa makuvesiä.

18.4.2016 | Vaatevallankumousviikko

Viikolla 16 vietämme Vaatevallankumousta.Osallistu sinäkin ja julkaise kuvasi!
Seuraa vinkkejä Martat vinkkaa -sivulla ja osallistu julkaisemalla oma kuvasi #whomademyclothes #garderobi #martat #vaatevallankumous.

26.3.2016 | Luento: Yrttien kasvatus ja käyttö 31.3. klo 13-14 Hämeenlinnassa

Martat toivottavat kaikki tervetulleiksi katsomaan ja kuuntelemaan, miten yrttejä kasvatetaan kaupan ruukkuyrteistä istuttamalla, miten siemenet kylvetään ja taimet kasvatetaan. Martat antavat myös henkilökohtaista apua kysymyksiin, kuinka jokainen voi saada mieliyrttinsä kasvamaan ja mikä yrtti sopii parhaiten omiin mieliruokiin.

Yrttien kasvatus on helppoa. Yrtit viihtyvät ruukuissa ja laatikoissa valoisalla ikkunalaudalla, parvekkeella ja puutarhassa sekä kukkapenkissä ja kasvimaalla. Tuoreet yrtit sopivat kaikenlaisiin ruokiin ja antavat uusia makuelämyksiä. Paikka: Marttakeskus Birger Jaarlin katu 21. Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa!

17.2.2016 | Nainen vaikuttajana -luento Hämeenlinnassa 8.3.

Perinteinen naistenpäivän luento järjestetään 8.3.2016 kello 18-19.30 Kumppanuustalolla (Kirjastokatu 1, Hämeenlinna). Luennoitsijana on Marttaliiton hallituksen puheenjohtaja Lea Sairanen. Suomessa naiset ovat tehneet yhteistyötä yli sata vuotta erilaisten järjestöjen kautta. Järjestöt ovat tarjonneet väylän naisille vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan ja tehdä yhteistyötä yhteisten asioiden eteen. Matkan varrella on saatu paljon muutoksia aikaan, mutta paljon on vielä tekemättä. Miten nainen vaikuttaa tämän päivän muuttuvassa yhteiskunnassa ja miten yhteistyö ja kansalaisvaikuttaminen on kehittynyt?

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautumiset pyydetään 3.3. mennessä p. 044 072 3071 tai arja.pehkonen(at)martat.fi

11.2.2016 | Ray:n Vaikuttavaa! tunnustuspalkinnon jakotilaisuus Helsingin Casinolla

Palkintoa olivat vastaanottamassa Marttaliiton puolesta Marianne Heikkilä, Päivi Känsälä ja Lea Sairanen sekä Jaana Lehrbäck Etelä-Hämeen Martoista. Hienoa!

Kaikki ajankohtaiset

Piirissä tapahtuu

Siirry tapahtumakalenteriin

Etelä-Hämeen Martat

Kurssikeittiö ja toimisto
Birger Jaarlin katu 21
13100 Hämeenlinna
puh. 044 072 3071

Edistämme kotien ja perheiden toimivaa ja kestävää arkea.
Järjestämme kodinhoito-, ruoka- ja puutarhakursseja.

Yhdistystoimintamme tarjoaa yhteisön jossa on mahdollista harrastaa, oppia ja osallistua tai tehdä vapaaehtoistyötä meille tärkeiden asioiden parissa.
Mukaan toimintaamme pääset täyttämällä liity jäseneksi lomakkeen (Kts. Marttailu).

Marttojen kotiapu
Tarjoamme monipuolisia palveluja koteihin Hämeenlinnassa, Turengissa ja Parolassa. Palvelut ovat kotialousvähennyskelpoisia verotuksessa ja asiakkaan heikentynyt toimintakyky oikeuttaa saamaan palvelut arvonlisäverottomina.