Marttajärjestön toiminta-alueet

  • Ruoka ja ravitsemus
  • Kodin talous- ja kuluttaja-asiat
  • Kotipuutarha ja ympäristö
  • Kansainvälinen toiminta
  • Järjestö- ja yhdistystoiminta, marttaillat ja -retket

Marttaliiton ja konsernin vuosikertomukset vuodesta 2004 alkaen löytyvät kunkin vuosikymmenen teeman alta Marttaperinne-sivuilta.

Tervetuloa mukaan 118-vuotiaaseen marttajärjestöön, jossa sinulla on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa! Toiminta on yhteisöllistä, uuden oppimista ja yhdessä tekemisen iloa!

Jäsenet eli martat toimivat asuinalueensa yhdistyksissä ja vaikuttavat itse toimintaansa.

Yhdistykset suunnittelevat oman ohjelmansa jäsenten toiveiden mukaan. 
Toiminnassa otamme huomioon järjestön perustarkoituksen ja vuoden teemat. Vuosina 2017–2019 marttaillaan teemalla "Elämä on parasta itsetehtynä".

Kansalaisjärjestönä Martat edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta.

Marttaliitto ry

Martat on yli satavuotias kotitalousneuvontaa antava kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Järjestö on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Järjestö antaa jäsenilleen valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa. Marttajärjestö perustettiin keväällä 1899. Lucina Hagmanin perustaman yhdistyksen tarkoituksena oli sivistää kansaa naisten avulla. Marttojen historiasta löytyy lisää tietoa Marttaperinne-sivuilla. 
Marttaliitto on keskusjärjestö, joka suunnittelee järjestön toimintaa ja julkaisee kotitalouksia varten ruokaan, ravitsemukseen, puutarhanhoitoon, ympäristöön, kodin talouteen ja kodinhoitoon liittyvää aineistoa. Marttaliiton jäseniä ovat marttapiirit, joissa ammattitutkinnon suorittaneet kotitalous- ja puutarha-asiantuntijat järjestävät kursseja ja opetusta sekä jäsenilleen että avoimesti kaikille. Marttayhdistyksiä ja toimintaryhmiä on yli 1 200 ja niissä on noin 47 000 jäsentä. Yhdistykset kokoontuvat marttailtoihin luentojen, opiskelun, kotitalouskurssien ja kädentaitojen merkeissä.

Ladattavat tiedostot: